Mission

Brand of Gefle AB™ etablerades i Gävle 2014 av Kenneth Wallström och Erik Vestin.

Vi tillverkar och säljer svenska kvalitets pastiller, med fokus på naturliga ingredienser och svenska smaker. Bolaget verkar för produktion och tillverkning i närområdet och med omsorg om det lokala. Företaget har en mindre fabrik i Gävle. Vi ska vara en vital uppstickare där nya målgrupper med krav på äkthet och naturlighet står i fokus. Visionen är att ta en ledande position på premiumpastill-marknaden och som tillverkare av EMV.

Kärnvärden

Kunskap

  • Mångårig erfarenhet från pastilltillverkning
  • Certifierade utbildningar
  • Starka samarbetspartners

Äkta

  • Endast äkta och naturligt
  • Hållbar utveckling
  • Ansvarstagande

Passion

  • Att göra rätt och utmana
  • Att bygga nytt, proaktivitet
  • Stolthet, entreprenöranda

Vilka vi är

Olika bakgrunder och kompetenser med en enad passion för kvalité och hållbar utveckling.

Kenneth Wallström, VD

Geflebo sedan jag såg dagens första ljus. Uppväxt i Bomhus och på Brynäs i Gävle, minns med kärlek och stolthet doften från ett av Gävles flaggskepp, Ahlgrens på Brynäs. Känslan när man som grabb cyklade förbi fabriken och kände den oemotståndliga Ahlgrensbilar- och Läkeroldoften, magiskt.

Efter ett antal år som både företagare och anställd i diverse större och mindre företag så hamnade jag i rollen som underhållschef på godisfabriken i Gävle. Började 2011 och fick uppleva ett för många Gävlebor ett smått traumatisk besked den 8:e mars 2012, fabriken ska läggas ner och tillverkningen ska flyttas. Efter att min anställning upphört så började jag och min kollega att planera för att återupprätta Gävle som ”smakernas stad”. Brand of Gefle är resultatet av detta, och vår vision är stor.

Erik Vestin, Produktutvecklare

Erik Vestin inbiten Gävlebo sen födseln, uppvuxen i Stigsgård bara ett stenkast från härliga Testeboån. Tillbringade i princip all ledig tid i unga år åt fiske, djur och natur. Men en passion för smaker och ett relativt bra smaksinne var det en självklarhet att börja jobba på Gävle enda godisfabrik efter skolan.

Erik har de senaste tretton åren arbetat på Läkerol, MalacoLeaf, Leaf i Gävle och Cloetta i Linköping/Ljungsbro - främst inom produktutveckling, produktion och som projektledare.

Gävles historia som viktigt hamn och smak stad ska inte underskattas och det känns otroligt kul och inspirerande att få vare en del av den tillsammans med andra passionerade entreprenörer från närområdet.

Thomas Englund, Produktionsansvarig

Thomas har mer än 20 års erfarenhet inom livsmedelsproduktion.

Där har han bl.a. varit maskinoperatör inom alla våra teknologier- process, efterbehandling och packning.

Men har även hunnit med befattningar såsom skiftledare, Teamledare & produktionschef.

Utanför arbetet är det familj, hus & båt som är största intressen.

Lite innebandy & golf med blandade resultat hinner han också med.

Torbjörn Johansson, Säljchef

51 årig Gävlebo uppväxt på Brynäs och har förutom 2 år i Stockholm alltid bott och stortrivts i Gävle.

Har arbetar med försäljning i 30 år på i tur och ordning Wrigley , Arvid-Nordquist samt Cloetta allt från fält sälj , Key account manager, Instore-manager samt regionchef.

Förutom arbetet så är ett av mina stora intressen fiske och att vara i naturen , sport är också ett intresse som förgyller mitt livoch självklart så har Brynäs IF och Gefle IF en stor plats i mitt hjärta.

Det som verkligen lockar mig i min roll som sälj ansvarig på brand of Gefle är möjligheten att få vara med och bygga ett företag med lokal koppling till pastillstaden Gävle och ha en nära kontakt med våra återförsäljare.

Peter Bostedt, Verksamhetsutvecklare

Peter är i grunden ekonomi-ingenjör och startade arbetslivet som säljare på IKEA.

Han har efter detta arbetat i många ledande roller inom livsmedelsbranschen.

Peter har 16 års erfarenhet av LEAN-utveckling på en global arena och är utbildad av Toyota i Nagoya Japan, JMAC Japan samt Kaizen Institute Japan.

Han är en utåtriktad person med passion för utveckling av människor via LEAN-filosofin.

Peter älskar människor, fjäll & hav.

Samarbetspartners & Leverantörer

Vill du jobba med oss?

Hör av dig